Proudly imperfect – van miss perfect naar je ware zelf

7 september 2018
proudly imperfect

Hoe houd je je staande in een wereld waarin alles perfect moet zijn. En is het überhaupt realistisch om van jezelf te vragen te voldoen aan het picture perfect-plaatje? Schrijfster Sabina van Roest legde voor zichzelf jarenlang de lat veels te hoog, met bijna een burn out als gevolg. Hoe ze haar masker afzette en de strijd aanging met haar miss perfect beschrijft ze in het boek Proudly imperfect. Daarnaast geeft ze je een boost energie hoe ook jij de miss perfect in jou te lijf kunt gaan.

Miss perfect

Zeg eens eerlijk, probeer jij ook altijd miss perfect te zijn? Ben jij ook altijd bezig om iedereen om je heen het naar de zin te maken? Pas als de rest van de wereld happy is mag je aan jezelf denken, toch? Volgens mij is het miss perfect willen zijn een struggle voor heel veel vrouwen met alle gevolgen van dien. En dan heb ik het over negatieve gevolgen zoals een burn out of een eetstoornis. Sabina van Roest worstelde ook jarenlang met haar miss perfect, met een bijna-burn-out en een auto-immuunziekte als gevolg.

Proudly imperfect

In het boek Proudly imperfect vertelt Sabina welke weg ze afgelegd heeft om de miss perfect in haar los te laten en proud te zijn op haar imperfecties. In de drie delen waaruit het boek bestaat – Mind(set), Body(love) & Soul(food) – deelt ze haar tips en kennis die ze in haar zoektocht naar een Proudly imperfect leven tegenkwam en die haar geholpen hebben om bij haar ware zelf te komen.

Op een hele toegankelijke manier, kort en krachtig omschreven, leert ze je in kleine stappen hoe ook jij Proudly imperfect kunt leven, dichter bij je ware zelf kunt komen en van jezelf kunt houden. Deze kleine stappen bestaan uit praktische tips en verschillende opdrachten die je zelf thuis kunt doen.proudly imperfect review

Om je tijdens dit, best pittige, proces een extra boost power te geven, staan door het hele boek heen verschillende motiverende en inspirerende quotes. Het boek eindigt met een paar interviews met vrouwen die ook de strijd met hun miss perfect aangegaan zijn.

Van miss perfect naar je (m’n) ware zelf

Ontzettend confronterend en leerzaam, kort gezegd is dit wat ik van het boek vind. Ik herkende heel veel van mezelf in het verhaal van Sabina, en op sommige momenten dacht ik echt dat had ik zelf kunnen schrijven. Haar verhaal confronteerde me met mijn eigen strijd tegen de miss perfect in mij, waar ik op dit moment druk mee bezig ben. Haar tips houd ik dan ook zeker in gedachte als de miss perfect in mij weer naar boven komt. Dankzij Sabina ben ik weer een stukje dichter bij mijn ware ik.

Dus ja, ik vind het boek echt een aanrader voor vrouwen (en mannen) die worstelen met het willen voldoen aan het picture perfect-plaatje. Want echt zijn wie je bent, is toch al moeilijk genoeg. Toch?

liefs llianne

Proudly Imperfect – van miss perfect naar je ware zelf | Uitgeverij Scriptum | ISBN 978 94 631 9089 3

Heb je het boek Sexy, but tired. But sexy. van Jamie Li al gelezen? This book really made me smile.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.