Rabarber recept: zoete compote zonder suiker

25 mei 2018
Rabarber

Een rabarber recept voor zoete compote zonder suiker Ja, je leest het goed je kunt heel makkelijk heerlijke zoete en gezonde rabarber compote zonder suiker maken. Benieuwd hoe? Dit is mijn geheime rabarber recept: lekker, zoet en gezond!

Rabarber is gezond

Misschien verwacht je niet dat rabarber een gezonde groente is omdat het in veel zoete gerechten gebruikt wordt, toch is het echt een supergezonde groente omdat er allerlei vitamines en mineralen in zitten; dus heel gezond! En klinkt zoet niet als suiker, dus ongezond? Suiker kun je heel eenvoudig vervangen door andere gezonde producten, dus zoet gaat prima samen met gezond. En met een beetje suiker is natuurlijk ook niets mis, toch?!

Eersteklas rabarber fan

Het is je vast niet ontgaan dat het rabarber seizoen begonnen is, mijn in ieder geval niet. Ik ben een rabarber fan eersteklas. Nu heb ik het geluk dat mijn vader rabarber in zijn volkstuintje verbouwd (mijn eigen tuintje is hier helaas te klein voor), maar ook in de supermarkt is het volop verkrijgbaar. Zaterdag kreeg ik van mijn vader een bak verse rabarber mee naar huis; thanks pap! Diezelfde avond was ik al druk in de weer om zoete rabarber compote te maken zodat ik het nog voordat ik naar bed ging als topping van mijn avondsnack met een bakje sojayoghurt kon opeten. Love it!

Rabarber recept

Zoete compote zonder suiker

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo rabarber
  • een vanillestokje
  • een kaneelstokje
  • 100 ml water

En verder: een pan, snijplank, mes en een (weck)pot om de rabarber compote in te bewaren.

Hoe maak je het?

  • Maak de rabarber schoon en snij de onderste en bovenste stukken eraf.
  • Snij de rabarber in stukken van zo’n 3 cm.
  • Vul de pan met 100 ml water en doe de stukken rabarber er bij.
  • Voeg het vanille- en kaneelstokje toe als het water kookt en laat het ongeveer 45 minuten zachtjes koken.
  • Roer af en toe even door de compote.
  • Na zo’n 45 minuten is de rabarber veranderd in papperig geheel en kun je het kaneelstokje uit je heerlijk zoete rabarber compote halen.

De compote is in een (weck)pot ongeveer 6 tot 8 weken houdbaar. Het vanillestokje kun je er gewoon in laten zitten, zo trekt de heerlijke vanille aroma des te meer in je compote. Jummie! Als je het zoeter wilt maken kun je eventueel ook wat zoetstof of stevia toevoegen.

Eet smakelijk !

 

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

Groentetuin Happiness | Carrotscrunchesandcandy.nl 12 april 2019 at 10:08

[…] elk weekend ga ik samen met mijn vader even naar zijn trots: zijn enorme volkstuin vol verse groente. Vol enthousiasme vertelt hij over de laatste groeiprestaties van de broccoli, hoe de boontjes […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.