Recept: Salade met rode kool, sinaasappel & cottage cheese

31 juli 2020

It’s salad time! Of het nu herfst, winter, lente of zomer is; ik ben dol op salades. Oké, als het kwik boven de 20 graden komt geniet ik net een tikkie extra van een frisse salade. Maar deze salade met rode kool, sinaasappel en cottage cheese eet ik ook vaak in de herfst- en wintermaanden. Dan verwarm ik de rode kool gewoon even zodat ‘ie net zo lekker als in de lente en in de zomer smaakt.

Is rode kool een typische wintergroente?

Vroeger aten we rode kool alleen in de wintermaanden. Vandaar dat ik altijd dacht dat rode kool een typische wintergroente was. Niet dus. Er is ook een zomervariant die van mei tot september verkrijgbaar is. Hoe tof, is dat?! Deze salade met rode kool, sinaasappel en cottage cheese kun je dus zo’n beetje het hele jaar maken. En in no time zet je deze super lekkere & healthy salade op tafel. Let maar eens op…

Recept: salade met rode kool, sinaasappel en cottage cheese

Ingrediënten

(voor 1 persoon)

  • 150 gr fijngesneden rode kool
  • 1 sinaasappel 
  • handje rozijnen
  • handje amandelen
  • 40 gram cottage cheese
  • ½ rode ui

Hoe maak je de salade met rode kool?

  1. Snijd de sinaasappel in stukjes en hak de amandelen en de rode uit fijn.
  2. Meng de sinaasappelpartjes, amandelen, rozijnen en de cottage cheese samen met de rode kool in een grote kom door elkaar.

Nou meer kan ik er niet van maken, makkelijk toch? Eet smakelijk!

Salade als lunch

Dit soort easy peasy salades eet ik vaak tussen de middag. Nu werk ik thuis, dus voor mij is het geen probleem om even de keuken in te duiken en een heerlijke lunch te maken. Werk jij niet vanuit huis? Deze salade kun je ook prima de avond tevoren maken en in een bakje meenemen naar je werk.

O ja, en ik ben nog even heel benieuwd of jij als lunch ook graag een salade eet? Of haal jij tussen de middag het liefst je broodtrommel uit je tas? Laat het me weten in een reactie hieronder. Like it!

liefs llianne

Weet je welke salade ik ook regelmatig als lunch eet? Salade met rode biet & geitenkaas

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.