Hotspot Groningen: saladebar RÅ

28 augustus 2018
saladebar ra

Zoek je in Groningen een leuke hotspot voor een lekkere salade of een frisse smoothie? Dan is de gezonde hotspot Saladebar Rå the place to be!

De eerste saladebar van Groningen

Groningen barst van de hotspots om te lunchen, maar een saladebar was tot nu toe nog een stap te ‘hip’.Twee Groningse studenten ‘sprongen’ in dit gat in de markt en openden de eerste saladebar van Groningen. Sinds de opening loopt het storm. Logisch, want ondanks dat Groningen tig leuke food hotspots heeft, ontbrak dit healthy concept nog in de stad.

Twee enthousiaste studenten

Twee Groningse studenten, met een Scandinavische achtergrond, hadden geen zin in een ‘saai’ studentenbaantje. Ze trokken de ‘stoute schoenen’ aan en openden saladebar Rå in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat 59 in Groningen. Hun Scandinavische background  komt duidelijk terug in de look & feel van het interieur. Alles is wit, licht, ze gebruiken veel natuurlijke materialen en her en der hangt er een frisse groene plant ter decoratie aan het plafond.

Rå food & smoothies

De naam Rå (= rauw) zegt eigenlijk al genoeg over de menukaart: alles is biologisch en de meeste producten halen ze van de markt. Je kunt kiezen uit een paar ‘signature salades’ en je kunt zelf voor ongeveer 7 euro je eigen salade samenstellen met alle ingrediënten die je lekker vindt. Super handig, want zo is er voor iedereen wel iets wat ‘ie lekker vindt.

Naast salades hebben ze ook de wereld aan heerlijke vers gemaakte smoothies en kun je er een puur bakkie koffie op thee bestellen. Wat ik ook heel handig vind is dat je hun maaltijden online kunt bestellen. Dus mocht je een keer geen zin in koken hebben maar wel gezond willen eten, kun je bij saladebar Rå een heerlijke saladebowl bestellen.

My experience

saladebar Rå me

Let even niet op m’n suffe hoofd (ik kom net uit de gym), maar ik heb echt genoten van m’n salade!

Sinds de opening was ik al een paar keer langs Rå gefietst, en alleen om het Scandinaviese interieur wilde ik er heel graag een keer lunchen. Toen een vriendinnetje uit Utrecht een dagje langs kwam vond ik dit wel het perfecte moment om er tussen de middag te settelen.

saladebar ra salade

M’n zelf samengestelde salade; heerlijk!

Al m’n verwachtingen kwamen uit! Het interieur is wit en basic, het eten is puur en lekker, de smoothies vers van de pers en het personeel ontzettend vriendelijk. Yep, deze healthy Scandinavische hotspot is zeker een plek waar ik vaker heen ga. Love it!

Adres: Saladebar Rå | Oude Kijk in ‘t Jat straat | Groningen

liefs llianne

Benieuwd naar meer hotspots in Groningen? Check dan m’n ander blogs over Hotspots in Groningen (en er volgen er nog veel meer).

Foto’s: o.a. Saladebar Rå

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.