Sport jezelf happy

25 december 2016
Sport jezelf gelukkig

Zet me sip en sneu in de gym en na een uurtje sporten voel ik me helemaal happy. Met een enorme smile op m’n smoeltje trek ik de deur van de sportschool achter me dicht. Maar waarom wordt ik hier zo blij van? Tijd voor een onderzoek: waarom word je happy van sporten?

‘Sport jezelf happy’; kan dat? Ik zoek het verlossende antwoord op het world wide web. En, kan het? Ja het kan echt, ik leg het je uit.

Sport jezelf gelukkig

‘Sport jezelf gelukkig’, hoe kan dat?

Boost je stofwisseling
Je eten verteert makkelijker en je lichaam neemt de voedingsstoffen sneller op. Heb je (net als ik) vaak last van je darmen? Hup de gym in; het vermindert je klachten. En alle beetjes helpen, toch?!

Get stronger
Niet alleen je spieren worden sterker (super handig om die net te zware (kerst)boodschappentas te tillen), ook je afweersysteem wordt ontzettend blij als je regelmatig actief bezig bent. Je afweersysteem wordt sterker en laat zich niet gelijk uit het veld slaan door de eerste de beste griepvirus waar half Nederland mee in bed ligt.

Zelfvertrouwen
Je onzeker voelen, dat gevoel ken je vast wel. Toch? Je never nooit onzeker voelen is (volgens mij) niet mogelijk, dit gevoel verkleinen kan wel. Door te sporten worden niet alleen je spieren sterken, ook je zelfvertrouwen groeit in kracht.

Topconditie
Als fitgirl heb je vast en zeker een conditie als een tijger. Je hebt energie voor 10 en draait je hand niet om een dag keihard te werken, houdt met gemak die net wegrijdende bus aan en zonder moeite geniet je van een urenlange shopsessie in de stad.

Go with the flow
Last van stress? Hup de gym in! Kom in actie en de stress stroomt uit je lichaam. Niet alleen je lijf wordt happy, ook je mind komt helemaal tot rust.

Bereik je doel
Een doel bereiken maakt gelukkig. Stel jezelf bij training een doel en go for it. Maak het wel een realistisch doel. Niet is meer teleurstellend als je van te voren al weet dat je de lat eigenlijk te hoog hebt gelegd. Na 1 hardloopsessie gelijk een hele marathon willen lopen.. Ik zeg: dream on! Zoek je een leuk (en realistisch) doel? Tussen de challenges van Followfitgirls vind je inspiratie genoeg.

Sportmaatje(s)
Samen sporten is niet alleen super gezellig, samen dingen doen maakt je ook intens happy. Twee vliegen in een klap!

Happy stofjes
De meest mysterieuze reden waarom je van sporten happy wordt heb ik voor het laatst bewaard. Ben je zo’n 20 a 30 minuten actief bezig dan komt er in je lichaam een stofje vrij waar je helemaal happy van wordt.

Mysterieuze happiness stofjes

‘Happy stofjes’; dat klinkt interessant. Wat zijn dat dan voor stofjes? En hoe werkt dat dan? Daar ga ik binnenkort het web maar eens voor afstruinen. To be continued…

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.