Deze sportaccessoires maken je training nog leuker en makkelijker

1 juli 2019

Een leuke outfit is gewoon onmisbaar als je gaat sporten, datzelfde geldt voor sneakers. Maar weet je, er zijn nog veel meer sportaccessoires die je training net een tikkie makkelijker en leuker maken. Ja echt! Lees je mee?

5 sportaccessoires die je training leuker en makkelijker maken

1. Sporthorloge

sportaccessoires koptelefoon

Meten is weten en om je trainingsdoel te bereiken is het wel handig dat je de juiste gegevens kunt meten. Een sporthorloge is daar perfect voor! De keuze uit horloges is enorm, dus voordat je er eentje aanschaft is het belangrijk dat je weet welke gegevens je met je horloge wilt kunnen meten.

2. Zooltjes in je sportschoenen

sportaccessoires zooltjes

Speciale zooltjes in je schoen… Ja, ik weet het, het klinkt super suf. Maar wist je dat je sommige pijntjes aan je voeten, knieën of bijvoorbeeld in je rug, met speciale zooltjes in je sportschoenen kunt verhelpen? Ja echt! Ik spreek uit eigen ervaring en loop (en sport) nu een stuk lekkerder dankzij mijn podotherapeutische zooltjes.

3. Oordopjes of een koptelefoon

trainen met muziek

Muziek kan je tijdens een pittige workout net dat beetje extra energie geven. Vooral tijdens het hardlopen kan ik echt niet zonder muziek. Maar als ik iets irritant vind is het verliezen van je oortjes. Voordat je ze koopt raad ik je daarom aan om even goed te checken of ze echt goed blijven zitten. Datzelfde geldt voor een koptelefoon.

4. Comfortabele lenzen of een bril

sportaccessoires lenzen

Deze accessoire is alleen van toepassing als je niet gezegend bent met een oogafwijking. Maar sporten zonder goed zicht is natuurlijk een no go. Zelf draag ik lenzen met een sterkte van -3.5, dus voor mij is deze accessoire zeker van toepassing. Vooral bij watersporten en trainingen in ruimtes met airco is het dragen van comfortabele lenzen super belangrijk. In de sportschool en tijdens het zwemmen is het me al meerdere malen overkomen dat ik ‘opeens’ een lens kwijt was. Super irritant. Sinds ik de biofinity lenzen van Lensplaza draag is het me niet meer overkomen. Leuke bijkomstigheid is ook nog eens dat ze geen verzorging nodig hebben én ik kan er mee slapen. Dus mocht jij ook lenzen dragen, ik vind ze echt een aanrader. Voor brildragers is het belangrijk dat je bril stevig zit en extra licht is. Vraag gerust om advies bij de opticien, ze helpen je graag!

5. Een matje

sportaccessoires matje

Volg jij wel eens een yogales? Grote kans dat je iedereen zijn of haar eigen matje mee ziet nemen. Zelf vind ik het wel zo prettig, zo weet ik zeker dat ik niet op iemand anders zijn of haar zweet lig. Zo’n matje is ook super handig om bijvoorbeeld buikspieroefeningen op te doen.

Deze 5 sportaccessoires maken mijn trainingen net een tikkie leuker en makkelijker. Welke sportaccessoires neem jij altijd mee in je sporttas? Laat het me weten in een reactie hieronder. Leuk!

liefs llianne

Ik ben dol op trainen, maar soms heb ik effe een boost energie nodig om net dat ene extra setje deadlifts af te maken. Weet je wat me dan helpt? Muziek! En er zijn nog meer redenen waarom trainen met muziek zo fijn is.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

6 X Yoga poses tegen stress - FOLLOWFITGIRLS 4 november 2019 at 11:31

[…] is gewoon onmisbaar als je gaat sporten, datzelfde geldt voor sneakers. Maar weet je, er zijn nog veel meer sportaccessoires die je training net een tikkie makkelijker en leuker maken. Ja […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.