Sporten en gezond eten: zo doe je dat!

19 mei 2017
Gezond eten en sporten

Sporten en gezond eten, dit komt je vast bekend voor als je met een healthy lifestyle bezig bent. En de vraag hoe je hierin een gezonde balans vindt, herken je vast ook wel, toch? Pas als je die balans vindt, word en blijf je pas écht fit!

Een gezonde balans

Dat je van té veel sporten en té gezond eten echt niet fit wordt, daar weet ik maar al te goed. Ik weet dus heel goed hoe het niet moet. Maar hoe vind je daar dan wel een gezonde balans in? Het antwoord op die vraag heb ik niet kant-en-klaar voor je op de plank liggen (sorry), maar dit is de manier zoals ik er nu mee bezig ben. Ik hoop dat ik je hiermee weer een stap verder help om een écht fit te zijn, worden en te blijven.

Sporten: fit, fun & rust

Zoals ik al schreef was ik een ‘beetje’ doorgeslagen in het sporten. Van al dat sporten werd mijn lichaam alles behalve fit en ook de fun factor van het trainen was ik kwijt. Conclusie: zo moet het dus niet!

Fit & Fun
Krachttraining is en blijft mijn passie, maar sinds mijn Girl Power Boxing avontuur heb ik ontdekt dat er buiten de sportschool nog veel meer sporten zijn die ik graag wil proberen. Zo belandde ik tijdens een middagje ‘online sportshoppen’ op de website Squashpoint en mijn nieuwe sport challenge staat vast: ik ga squashen!

Omdat ik meer varieer in de trainingen die ik doe, sport ik nu met veel meer plezier.

Rust
Ik leer steeds meer naar de signalen van mijn lichaam te luisteren. Heb ik nog spierpijn van een training? Dan gun ik mijn lijf een dagje rust.

Mijn spieren geef ik tijd om te herstellen zodat ik weer lekker fit en extra geniet van mijn volgende training.

Gezond eten en sporten rustGezond eten: voedingsstoffen & variatie

Fit worden (zijn en blijven) kan niet zonder gezonde voeding met de juiste voedingstoffen. Dat té gezond eten niet goed voor je is, is me duidelijk, alleen hoe pak je het dan wel aan?

Waar ik nu op let is dat ik alle voedingsstoffen die mijn lichaam nodig heeft binnen krijg.

Qua hoeveelheden blijf ik het lastig vinden, wel is me duidelijk dat dingen uitproberen en variëren de beste manier is om te ontdekken waar ik me het meest fit bij voel. Zo eet ik de ene ochtend een bakje yoghurt met havermout, de volgende dag maak ik een smoothie bowl met chiazaad en in het weekend neem ik alle tijd om bananenpannenkoekjes te bakken.
Gezond eten en sporten voeding

Sporten en gezond eten, hoe doe jij dat?

Zoals je hierboven kunt lezen ben ik nog op zoek naar een gezonde balans. Nu ben ik wel heel benieuwd hoe jij sporten en gezond eten combineert? Heb jij een gezonde balans gevonden of ben je net als ik nog op zoek naar een manier waar jij je het meest fit bij voelt? Tell me all about it!

PS. Mijn artikel Sporten en gezond eten: zo doe je dat! kun je ook nalezen op Followfitgirls.com.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

2 Comments

Cheat meal of genietmomentje? | Carrotscrunchesandcandy.nl 13 juli 2017 at 11:56

[…] Sporten en gezond eten: zo doe je dat! […]

Reply
HIIT workout: pittig maar effectief! | llianne.com - all about lifestyle 18 april 2019 at 06:25

[…] Sporten en gezond eten? Zo doe je dat! […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.