Hoe vind je de sportschool die bij je past? 4 tips!

1 mei 2017
fitnessaddictvind de sportschool die bij je past

Zoek je een sportschool maar heb je geen idee welke gym nu het beste bij je past? No worries! Met deze 4 tips vind je binnen no time de sportschool die het beste bij je past!

Vind de sportschool die bij je past

Als je in een dorp woont is de kans groot dat je niet voor dit dilemma komt te staan, maar in de meeste grotere plaatsen en steden heb je de keuze uit heel veel verschillende sportscholen. Help, welke moet je nu kiezen? Met deze 4 tips help ik je graag op weg:

Tip 1: De locatie

Wil je vanaf huis gaan sporten of voor of na je werk? De kans dat je echt naar de sportschool gaat is een stuk groter als de gym op een voor jou makkelijk te bereiken plek ligt. Als je op een regenachtige ochtend moet kiezen tussen je bed of de sportschool die zoveel kilometer verderop ligt, dan denk ik dat je bed je voorkeur heeft. Toch?

Tip 2: Wat wil je doen?

Wat wil je doen in de sportschool? Is een krachthonk genoeg, wil je cardio training of volg je liever een groepsles? Bedenk van te voren wat je graag wilt en kijk of de sportschool dit aanbiedt. Denk ook even aan de tijden van de groepslessen (sluiten deze aan op de momenten die jij wilt gaan sporten), welke cardio apparaten zijn er en van welke fitness apparaten/attributen (bijvoorbeeld losse gewichten en kettlebells), je gebruik kunt maken.

Tip 3: Neem een kijkje

Ga langs bij de sportscholen die je op het oog hebt. Bij de meeste sportscholen kun je gratis een keer komen trainen en/of een groepsles volgen. Proef de sfeer, probeer dingen uit en vraag jezelf af of dit een plek is waar jij je echt op je gemak voelt om lekker je gang te gaan. Vraag het personeel alles wat je graag wilt weten. Zo ontdek je ook of ze vriendelijk, behulpzaam en deskundig zijn. Check ook even de fitness apparaten, vloer, douches, toiletten en dergelijke qua hygiëne (ik lijk m’n moeder wel ;-)).

Tip 4: De prijs

Wat is je budget? Die ene sportschool ‘verleid’ je misschien wel met die heerlijke sauna en zwembad, maar voor dit soort ‘extra’s’ betaal je wel extra. Als je je inschrijft bij een gym, kijk dan ook even de voorwaarden en het opzeggingstermijn van het abonnement na. Je weet maar nooit, toch? Sommige sportscholen bieden een soort strippenkaart aan, je betaalt dan voor een x aantal lessen/trainingen. Als twijfelt of dit de sportschool is die het beste bij je past is dit een handige manier om het te proberen.

Favoriete sportschool van de Followfitgirls

Alle bloggers van Followfitgirls.com, dit artikel kun je in een iets aangepast versie daar ook nalezen, hebben hun eigen favoriete gym. Zo is Ana haar favoriet is Het Gymlokaal in Amsterdam omdat je er allerlei ‘aparte’ lessen kunt volgen, zoals de mobiliteit- en movementlessen. Die vormen een mooie aanvulling op het hardlopen en krachttraining. Mijn vaste honk is de Basic Fit Westerhaven in Groningen. Hier sport ik al sinds 1 april (nee, geen grap) 2003 en nog altijd train ik er met veel plezier.
sportschool

Sportscholen Groningen: welke is de beste?

Vorig jaar zomer ging ik under cover in Groningen om een aantal sportscholen te bekijken. Ik was wel benieuwd of er toch nog een andere gym zou zijn waar ik me nog meer thuis zou voelen. En welke sportcentrum in Groningen is eigenlijk het beste? Ook daar was ik wel heel benieuwd naar. Mijn conclusie? Ik zit prima op de plek waar ik nu zit en tja wat is de beste sportschool, ieder heeft zo zijn voorkeur dus eigenlijk bestaat ‘de beste’ sportschool volgens mij niet…

Ik hoop dat je met mijn tips de beste sportschool die bij jouw past vind. Mocht je nog vragen hebben, laat het me dan weten in een reactie hieronder. Ook ben ik wel benieuwd wat jouw favoriete sportschool is. Laat je het me weten?

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.