Een fitgirl zijn en roken?

14 februari 2017
Een fitgirl zijn en roken

‘Ik rook’, ai heel pijnlijk om dit als fitgirl te zeggen. Het goede (en gezonde) nieuws is ‘ik rook’ wordt ‘ik rookte’. Ik ga stoppen met roken! Hoe, wat en waarom? Dat zit zo…

Waarom ik rook

Roken is slecht voor je gezondheid. Ik weet het. Waarom ik toch op m’n 18e m’n eerste sigaret opstak? Daar komt mijn eetstoornis (waar ik nu van herstel) om de hoek kijken. Roken vermindert de eetlust; ideaal vond de anorexia in mij. Ik luisterde braaf naar wat ‘hij’ zei. Of het nu goed of slecht voor me was, het maakte niet uit. Zijn wil was wet.

Waarom ik stop met roken

‘Enjoy food, get (stay) fit & be happy’; dat is mijn doel. En past er een sigaret in deze healthy lifeslyle? Nope. Eigenlijk past roken ook helemaal niet bij me. ‘He, rook jij?’, een vraag die me al vaak gesteld is. Het stoppen met roken is niet alleen een enorme stap in mijn herstelproces, er is ook een medische reden waarom ik stop. Sinds kort weet ik dat mijn buik- en darmklachten veroorzaakt worden door een chronische alvleesklierontsteking. Het dringende advies van de arts is om te stoppen met roken om erger te voorkomen. Redenen genoeg to quit.

Fitgirl zijn en roken

Plan de campagne

Stel op sprong stoppen zit niet in het aard van dit beestje. Ik ben meer het ‘van te voren bedenken hoe ik het ga aanpakken’-type. Daar ben ik nu mee bezig. De focus ligt vooral op ‘wat te doen op moeilijke momenten’. Als ik nu alvast bedenk wat ik op dat soort momenten ga doen, is de verleiding om een sigaret te pakken veel kleiner (denk ik). Als mijn ‘plan de campagne’ af, en m’n stopdatum geprikt is, is het een kwestie van ‘just do it!’ With a little help of a buddy; bij mijn huisartsenpraktijk werkt een verpleegkundige met als een van haar specialismen ‘stoppen met roken’. Fitgirl zijn en roken

Sorry & support

Mocht je me binnenkort met een chagrijnig hoofd tegenkomen dan weet je waardoor het komt. Trek het je vooral niet persoonlijk aan en bij voorbaat zeg ik sorry. Dan heb ik nog een vraagje (die ik bijna niet durf te stellen): wil je me wel een beetje supporten? Ik denk dat ik dat wel kan gebruiken.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.