Een structuurjunkie in spe

12 april 2018
structuurjunkie

Een structuurjunkie in spe, dat is wat ik nu ben. Van een grote chaoot vol wilde plannen waar nooit iets van terecht kwam, ben ik nu een structuurjunkie in the make en leer ik hoe ik mijn wilde plannen omzet in realistische doelen. Dit alles dankzij het Werkboek voor een structuurjunkie in spe van Cynthia Schultz. Kan jouw leven ook wel wat structuur gebruiken en/of zoek je handvaten om je dromen werkelijkheid te maken? Dan is dit boek denk ik ook wel iets voor jou…

My middle name? Chaoot!

Weet je wat best komisch is, mijn zus haar middle name is structuur. Als je iets goed geregeld wilt hebben, laat het dan aan haar over. Alles wordt tip top voor je geregeld, ik garandeer het je! Mijn middle name is precies het tegenovergestelde: ongestructureerd. Ik zit vol plannen maar door mijn enthousisme kan ik er geen structuur in aanbrengen zodat er uiteindelijk (bijna) niets van terecht komt. Heel frustrerend!

Wie ben ik & wat wil ik

Een groot onderdeel van mijn herstel van anorexia is ontdekken wie ik BEN en wat ik WIL. Het ontdekken van Wie ik ben is denk ik een proces waar je je hele leven mee bezig bent. Het antwoord op de vraag Wat wil ik? staat ook niet je hele leven vast en is meer een soort wens dat past bij de levensfase waar je nu in zit. Op dit moment zijn er 3 dingen die ik graag wil bereiken:

  1. Herstellen van anorexia
  2. Freelance werken als blogger/content creator (mijn eigen & voor  andere websites) & virtual assistant
  3. Een combinatie job als fitnessinstructeur, voedingsconsulente & coach

Structuurjunkie Cynthia

Leuk die doelen, maar hoe zet ik ze om in werkelijkheid? En nu komt Cynthia om de hoek kijken. Op YouTube volg ik haar vlogs en bij haar big announcement dat ze het Werkboek voor een cultuurjunkie in spe ging uitgeven heb ik gelijk een pre order geplaatst. Tja, als ik van iemand kan leren om gestructureerd aan je doelen te werken is zij het wel.  In tien jaar tijd runde ze twee succesvolle websites (MissLipgloss.nl en Cynthia.nl), schreef ze meer dan vijfduizend blogposts, bracht een boek uit, maakte ze zo’n zevenhonderd video’s en werkte ze voor diverse tijdschriften én een televisiezender. Dit alles bereiken zonder structuur is volgens mij echt niet mogelijk, toch?

Werkboek voor een structuurjunkie in spe

structuurjunkie werkboek

En dit is ‘em dan: het Werkboek voor een structuurjunkie in spe.

Wat ik het leuke van het werkboek vind is dat je hele praktische opdrachten krijgt waarmee je bijvoorbeeld leert ontdekken wat je echt wilt, hoe je een planning maakt en hoe je leert focussen op een taak. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden, maar het boek staat er echt vol mee. Alle opdrachten heb ik nu gemaakt en ik heb er echt ontzettend veel van geleerd. Nu ben ik nog niet zo’n structuurjunkie als Cynthia en mijn zus, maar he oefening baart kunst zeggen ze toch?

structuurjunkie leren plannen

Realistisch leren plannen is echt een kunst op zich!

Dit zegt Cynthia zelf over het werkboek:

Werkboek voor een Structuurjunkie in spe is hét werkboek voor iedereen die wel wat meer richting, structuur en Ik geloof dat, ook als je nu een chaoot bent die nog niet eens een uur vooruit kan plannen, je kan leren iets gestructureerder te leven.  Het is allemaal geen rocket science en in mijn boek help ik je met een heleboel tips, methodes en opdrachten. Omdat het eigenlijk allemaal om gewoontes gaat. En die kan je aanleren!

structuurcultuurjunkie cynthia

Structuurjunkie Cynthia Schultz

liefs lianne

Het Werkboek voor een cultuurjunkie is spe kun je onder andere bestellen op Bol.com of kijk voor meer informatie op Cynthia.nl.

Foto’s: o.a. Blossom Books

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.