5 Styling tips om je huis te verkopen

14 februari 2019
styling tips huis verkopen

Ga jij, net als zussie en ik, binnenkort je huis in de verkoop zetten? Van onze verkoopmakelaar Saskia kreeg ik 5 styling tips om ons huis verkoopklaar te maken. Super handige tips om de mooiste foto’s voor Funda te maken en voor de bezichtiging van de potentiële kopers. Ben je benieuwd naar de styling tips die ik van Saskia kreeg? Lees dan snel even verder.

Booming huizenmarkt

De huizenmarkt in Groningen is booming. Zo booming dat mijn huis niet eens op Funda heeft gestaan. Mijn bovenbuurman wilde het heel graag hebben. Zelfs zo graag dat hij een onweerstaanbaar bod deed dat ik niet kon weigeren. Geen fotograaf over de vloer om foto’s te maken en geen gedoe met bezichtigingen. Hoe makkelijk wil je het hebben? Had ik er meer uit kunnen halen? Misschien wel, maar om zo relaxed mijn huis te verkopen is me ook heel wat waard.

House for sale

Nu mijn huis verkocht is, staat de verkoop van mijn zus haar benedenwoning op de planning. Misschien heb je het gemist, maar ik woon nu samen met mijn zus. Als we haar huis ook verkocht hebben, gaan we samen opzoek naar iets anders. De eigenaar van de bovenwoning hapte niet toe toen we vroegen of hij interesse had. Helaas pindakaas. Daarom hebben we voor de verkoop van dit huis de hulp van een makelaar ingeschakeld. Van Saskia, onze makelaar, kreeg ik onderstaande styling tips om dit huis klaar voor de verkoop te maken.

Ik ben lekker bezig met de styling tips van Saskia om dit huis verkoop klaar te maken.

5 styling tips om je huis te verkopen

1. Clean it up!

Poetsen, poetsen en nog een poetsen. Haal door elke hoek, gat en kier een poetsdoek. Het is niet het leukste klusje, maar van een schoon, fris en lekker ruikend huis wordt iedereen blij. Misschien toch de bekende appeltaart bakken voordat er mensen komen kijken?

2. Ruim op en creëer ruimte

Opgeruimd staat netjes! Berg prullarie als badkamer- en keukengereedschap en speelgoed op in een afgesloten kast. Een paar items laten staan is prima, zodat het er nog wel leefbaar uitziet. Ook kleine meubels kun je beter tijdelijk even weghalen. Zo creëer je meer rust en ruimte in huis.

3. Let the light shine

Hoe lichter je huis, hoe mooier en ruimtelijker het eruitziet. Dus was de ramen, zet niet teveel planten in de vensterbank en gooi de gordijnen open. Zelf hebben we nog een ruit vervangen door GlasGigant omdat er een scheur in zat. De prijs voor een nieuw triple glas viel me echt reuze mee. Werd het ook nog eens vergoed door de verzekering! Heb je donkere ruimtes in je huis? Zorg dan voor goede verlichting en koop eventueel een paar nieuwe lampen.

4. Zorg dat iedere kamer een functie heeft

Voor jou is een rommelhok misschien super handig, maar een potentiële koper wordt hier niet enthousiast van. Zij willen zich graag kunnen inbeelden hoe zij het huis kunnen inrichten. Zorg er daarom voor dat elke ruimte in je huis een functie heeft. Met een logeerbed tover je je rommelhok zo om in bijvoorbeeld een logeerkamer.

5. Maak het sfeervol en gezellig

De leukste styling tip heb ik voor het laatst bewaard: maak het gezellig en creëer een intieme sfeer in huis. Zet een paar kaarsen neer, haal een bos bloemen in huis en maak de bedden op met een luxueus dekbedovertrek. En niet te vergeten een versgebakken appeltaart! Tja, de geur van een appeltaart roept volgens mij bij iedereen een heerlijk vertrouwd gevoel op. Toch?

Het zijn maar vijf tips, maar ik moet toegeven dat het best een klus is. Zelf ben ik nu bezig met het opruimen en schoonmaken van het huis. O ja, en van styling tip nummer drie heb ik het nieuwe glas al geregeld. Zo werk ik stuk voor stuk alle tips af. Ik ben trouwens nu al super benieuwd wat dit huis oplevert. En dan op zoek naar een ander huis, wat nog een hele klus wordt in deze booming huizenmarkt. Maar dat zien we dan wel weer…

liefs llianne

Heb jij je huis verkocht en ga je binnenkort verhuizen? Gebruik een verhuis checklist en verhuis zonder stress!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

Eigenaar 6 januari 2020 at 13:54

leuke tips. lichte kleuren laten de ruimte ook altijd groter lijken, vind ik. ook straalt het een rust uit op de één of andere manier. gr. Felix

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.