Recept sushi sandwich

11 augustus 2018
sushi sandwich

Sushi sandwich, dat klinkt als the best of both worlds, want wie houdt er nou niet van sushi en een sandwich. Een extra leuke bijkomstigheid is dat je het in no time maakt en ideaal (en lekker) voor in je lunchbox is!

Onigirazu

Zeg Onigirazu eens drie keer snel achter elkaar, lastig hé! Maar dit even terzijde. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Onigirazu gehoord totdat ik het in las in Rita Serano’s kookboek 7 ingrediënten Vegan. De ingrediënten van Onigirazu zijn gelijk aan sushi, het enige verschil is dat ze gevormd worden tot een sandwich. sushi sandwich onigirazu

Recept sushi sandwich

Het oorspronkelijke recept van Rita Serano heb ik ietsje aangepast, maar op deze manier vind ik de sandwiches zelf het lekkerst.

Wat heb je nodig?sushi sandwich recept

(voor 4 sandwiches)

 • 200 gr rijst (ongekookt)
 • 1 tl bruine rijstazijn
 • 4 vellen nori
 • 1 avocado (gesneden in dunne plakjes)
 • 1/2 komkommer (gesneden in dunne plakjes)
 • 1 wortel (gesneden in dunne plakjes)
 • 2 el zwart sesamzaad (optioneel)

Hoe maak je een sushi sandwich?

 1. Kook de rijst volgens de verpakking, besprenkel het met bruine rijstazijn en laat het afkoelen.
 2. Leg een groot stuk plasticfolie op een vlakke ondergrond en leg hier, in de vorm van een ruit, een nori vel op, met de punt naar je toe en de gladde kant naar beneden.
 3. Maak je handen vochtig en spreid een laagje rijst van ongeveer een cm dik in het midden van de nori en vorm er een vierkant van 7 x 7 cm van.
 4. Verdeel de toppings over het rijstvierkant, strooi er een beetje sesamzaad overheen (optioneel) en bedek je toppings met een laagje rijst.
 5. Sluit je sandwich door de hoeken van het norievel over de vulling te vouwen. Zelf vond ik dit best lastig maar het handigst is het om met de bovenste en de onderste punt te beginnen en het plasticfolie als hulpmiddel te gebruiken. De uiteinden plak je aan elkaar vast met een beetje water. De zijkanten sluit je op dezelfde manier.
 6. Verwijder het folie en snijd je sushi sandwich voorzichtig door de midden.

sushi sandwich veganEet smakelijk!

liefs llianne

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar het kookboek van Rita? Check dan even mijn review: 7 ingrediënten Vegan

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.