Tamme kastanjes poffen

20 oktober 2017
tamme kastanjes poffen

De herfst is niet mijn favoriete seizoen van het jaar, toch zijn er een paar dingen die ik juist wel heel leuk aan de herfst vind. Het verkleuren van de bladeren en de heerlijke pompoen die weer overal in de supermarkten opduiken. En dan zijn er nog tamme kastanjes waar je allerlei lekkere dingen mee kunt maken. Tamme kastanjes poffen is my favourite. Nomnomnom!

Op zoek naar tamme kastanjes

Lekker warm aangekleed de deur uit, hondje mee en op zoek naar tamme kastanjes, echt heerlijk! Gewoon een beetje naar de grond staren op zoek naar tamme kastanjes, het klinkt best suf maar ik vind het ontspannend. Ik kan er helemaal in opgaan en voordat ik het in de gaten heb is er zo een paar uur voorbij. En dan naar huis; tijd om er iets lekker mee te maken.
tamme kastanjes poffen kastanjes

Tamme kastanjes poffen

Tamme kastanjes kun je op verschillende manieren bereiden, maar zelf vind ik gepofte tamme kastanjes het lekkerste. Het leuke is dat het helemaal niet zo moeilijk is en dat het in no time klaar is. Kijk maar:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd met een scherp mesje een kruisje aan de bovenkant van de kastanje.
  3. Leg de kastanjes met het kruisje naar boven in de oven en pof ze ongeveer 20 minuten totdat de schil loslaat.
  4. Haal de kastanjes uit de oven en als ze een beetje afgekoeld zijn pel je de schil er af. That’s it!

tamme kastanjes poffen oven

Snijd met een scherp mesje een kruis in de kastanjes.
tamme kastanjes poffen gerechtenNa 20 minuten in de oven zijn ze al klaar en hoef je alleen de schil er nog af te pellen.

Smullen maar

Je kunt ze zo opeten met wat kruiden, ze in allerlei gerechten verwerken (zelf vind ik ze heel lekker in combinatie met spruitjes) of maak er bijvoorbeeld kastanjepuree van. En trouwens, als je niet de ‘luxe’ hebt om ze bij jouw in de buurt te zoeken, kun je ze natuurlijk ook gewoon in de supermarkt kopen.

Ik ben benieuwd of jij ze net zo lekker vindt als ik, laat je het me weten in een reactie hieronder?

liefs llianne

Heb jij ook zo’n moeite om een pompoen in stukken te snijden? Bij mij gaat het soms wel eens mis… Nieuwsgierig wat voor kluns ik kan zijn? Ik vertel het je in de blog: True love, pumpkin love!

 

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.