Black Friday: 7 tips om een miskoop te voorkomen

27 november 2019
miskoop voorkomen

Vrijdag 29 november is het Black Friday en dit is dé dag voor elke fashion lover want alle winkels stunten met enorme kortingen. Al die onweerstaanbare aanbiedingen zijn natuurlijk helemaal fantastisch, klein nadeel is wel dat een miskoop op de loer licht. Gelukkig is hier iets aan te doen: 7 tips om een miskoop te voorkomen!

We all love sale

Het is gewoon een feit: vrouwen houden van shoppen. M’n zus en ik zijn er dol op. Helaas hoort daar af en toe ook een miskoop bij. Hebben we ons laten verleiden door een onweerstaanbare korting en eenmaal thuis ontdekken we dat dit item helemaal niet bij de rest van onze garderobe past. Ai een miskoop it is.

Nu kun je een miskoop natuurlijk weggeven of online verkopen, maar er eentje voorkomen scheelt je een hoop frustratie. Hoe voorkom je een miskoop? Daar heb ik me uitgebreid in verdiept en met deze tips als resultaat.

7 tips om een miskoop te voorkomen

1. Maak een wishlish

Een wishlist is mijn ultieme tip om een miskoop te voorkomen. Zie je ergens een tof item? Bewaar dit item als favoriet bij de betreffende webshop. Check regelmatig of je hart er nog steeds een sprongetje van maakt. Is het antwoord ja? Sla dan je slag als het item in de sale is.

trackpants

2. Past het echt?

Ben je dol verliefd op een item maar hebben ze het niet in je maat? Hoe verleidelijk het ook is om het in een maatje groter of kleiner te kopen; doe het niet! Het is echt zonder van je geld, want een middagje shoppen op een paar schoenen die je een maat te klein zijn… Ik weet bijna zeker dat je ze daarna never nooit meer aantrekt.

3. Investeer in basics

Een jeans, a little black dress, een wit t-shirt of bijvoorbeeld een paar toffe sneakers; een set basic items zijn onmisbaar in je garderobe. Deze items zijn miskoop proof (mits je voor kwaliteit gaat), want ze zijn de basis van al je outfits.

4. Blijf trouw aan je eigen stijl

Als je je outfit afstemt op de laatste trends loop je er natuurlijk wel elke dag helemaal on trend bij. Of je je er echt happy in voelt dat is de vraag. Misschien is een maxi jurk dan wel helemaal hot, maar voel jij je er alles behalve gelukkig in met als resultaat dat ‘ie de rest van het jaar in je kast blijft hangen. Blijf trouw aan je eigen stijl en ik garandeer je dat je hiermee aardig wat miskopen voorkomt.

5. Shoppen is (helaas) geen therapie

Zit je niet lekker in je vel? Je een middagje uitleven in de stad helpt je helaas niet aan een beter humeur. De kans is groot dat je je er alleen maar een stuk minder blij door voelt als je naderhand op je bankrekening kijkt. Zoek je geluk in iets anders: bel een vriendin, ga een stuk wandelen of werk je een uurtje in het zweet in de sportschool.

6. Stick to your own feeling

Winkelen met een vriendinnetje is hartstikke gezellig, maar laat je niet verleiden door haar enthousiaste reactie. Als jij de paskamer uitkomt in een outfit waar jij niet het gevoel bij hebt dat je het het liefst gelijk wilt aanhouden staat garant voor een miskoop. Stick to your own feeling (en stijl) en koop het niet.

7. Twijfel is een no go

Volg je intuïtie en bij enige twijfel: doe het niet! Denk je later toch nog regelmatig aan het item? Ga dan terug naar de winkel en pas het in alle rust nog een keer. Krijg je nu wel het YES-gevoel? Op naar de kassa en go for it!

Heb jij je wishlist voor Black Friday al klaar? Deel hem in een reactie hieronder met me, ik ben super benieuwd! En misschien breng je me nog op een leuk idee.

Shopse & liefs llianne

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.