Too good to Go

17 augustus 2019

In Nederland verspillen we per persoon zo’n 41 kilo eten en 57 liter drinken per jaar… OMG dat is echt veel! De ‘Waste Warriors’ van Too good to Go gaan de strijd aan tegen voedselverspilling. Ze lanceerden een super handige app waarmee je lekker eten redt en voor een leuk prijsje draag je je steentje bij tegen de voedselverspilling. Klinkt goed, wat jij? Nieuwsgierig als ik ben testte ik de Too good to Go-app voor je uit.

OMG wat een verspilling!

Een vriendinnetje vertelde enthousiast over de Too good to Go-app. Dat ze voor een prikkie superlekker eten scoorde vond ik al bere interessant. Tja van aanbiedingen en koopjes gaat mijn hart nou eenmaal sneller kloppen (lekker Hollands ;-)). Wat me het meest raakte was haar verhaal over de hoeveelheid eten en drinken dat we met z’n allen per jaar in de prullenbak gooien. OMG wat een verspilling!

Een gezellige club van ‘Waste Warriors’

De ‘Waste Warriors’ van Too good to Go geloven dat iedereen een verschil kan maken. Want hoe zonde is het om goed eten weg te gooien. Eten wat letterlijk ‘Too Good To Go’ is, hoort toch niet thuis in de prullenbak? Ze lanceerden een app waarmee iedereen makkelijk zijn steentje kan bijdragen in de strijd tegen voedselverspilling. Terwijl jij geniet van lekker eten, steun je tegelijkertijd een ondernemer bij jou in de buurt. De lokale ondernemer heeft namelijk minder verspilling én krijgt nieuwe klanten over de vloer. Een win-winsituatie voor beide partijen.

Hoe werkt Too good to Go?

Weet je wat ik zo tof vind? Het succes van de ‘Waste Warriors’ groeit in een razend tempo. Ze zijn het grootste platform tegen voedselverspilling wereldwijd! Zo zie je maar dat we met z’n allen best eenvoudig iets aan onze enorme verspilling kunnen doen. Nu ik de app zelf uitgeprobeerd heb begrijp ik ook waarom ze zo snel succesvol geworden zijn. Ik sta niet alleen verkant achter hun missie om de strijd tegen voedselverspilling aan te gaan, hun app werkt super eenvoudig, makkelijk en snel:

  1. Download de app (App Store & Google Play)
  2. Red iets lekkers
  3. Haal het op

Ja zo simpel is het!

Mijn eerste bestelling bij Too Good to Go

Het aantal ondernemers dat zich aansluit bij Too good to Go neemt in razend tempo toe. Wel moet ik zeggen dat het aanbod in Groningen nog een tikkie beperkt is. Omdat de vraag vaak groter is dan het aanbod heb ik regelmatig naast iets lekkers gevist. Totdat ik bij de COOP een Magic box veroverd had. Een boodschappentas gevuld met producten ter waarde van 15 euro had ik in the pocket voor 4,95 euro. Bingo!

De Magic Box

Het was natuurlijk wel een gok want de kans bestond dat ik voor 4,95 euro een tas met boodschappen in huis had gehaald met allerlei producten waar ik niet blij van word. Nou dat viel alles mee! Wat voor lekkers er in de Magic Box zat? Nou dit:

  • Ceasar salad
  • zak andijvie
  • tros tomaten
  • geitenmelk
  • worst
  • appelkoeken
  • American toetje met choconibs

Een mooi buit, wat jij? Oké, sommige producten had ik zelf nooit gekocht maar voor mij is dit weer een mooie uitdaging om het juist wél te proberen. En tegelijkertijd draag ik ook nog mijn steentje bij tegen de voedselverspilling. Dus ook voor mij is dit een win-winsituatie.

Kende jij deze app al en heb je er al eens iets besteld? Laat het me weten in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd!

liefs llianne

Nu we het toch over eten hebben, heb je deze krokante tempeh met sambal al geproefd? O zo lekker!


Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

Waarom kleuradvies krijgen zo leuk is | llianne.com - all about lifestyle 21 augustus 2019 at 14:17

[…] Too good to Go […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.