Touwtje springen: spring je fit

19 juni 2017
sporten op vakantie touwtje springen

Touwtje springen is waarschijnlijk niet het eerste wat je te binnen schiet als je aan een workout denkt. Toch is het is niet alleen 1 van de allerbeste, maar ook een hele makkelijke, leuke en effectieve workout waar je in no time super fit van wordt. Spring je met me mee?

Jeugdsentiment

Het eerste waar ik zelf aan denk bij de woorden ‘touwtje springen’ is het schoolplein. Daar stond ik dan als klein meisje in de pauze samen met m’n vriendinnetjes uit volle borst te zingen ‘In spin de bocht gaat in – Uit spuit de bocht gaat uit’. Yep, touwtje springen is voor mij jeugdsentiment 1e klas.

Waarom touwtje springen?

Als ik je vertel dat verschillende topmodellen, bijvoorbeeld Doutzen Kroes, en topsporters regelmatig een springtouw aan hun workout toevoegen, krijg je denk ik wel een vermoeden dat het zeker ergens goed voor is. Dat is het zeker! Ik leg het je uit:

 1. Je wordt er fit van
  Het lijkt misschien heel simpel, maar touwtje springen is een ontzettend intensieve workout. Je conditie krijgt een enorme boost en je bent fit in no time.
 2. Complete body workout
  In 1 workout gebruik je alle spieren in je lijf; van je kuiten, billen en armen tot je rug en je buikspieren.
 3.  Ideale warming-up
  Omdat je al je spieren gebruikt, is het ook een perfecte manier om je lichaam op te warmen voor een training.
 4. Altijd en overal
  Je hoeft er de deur niet voor uit, kunt het doen als het jouw het beste uitkomt en het enige wat je nodig hebt is een touw en wat ruimte. Super handig!
 5. Goedkoop
  Zoals ik al zei is het enige wat je echt nodig hebt is een springtouw en die tik je zo voor een paar euro ergens op de kop tikt. Goede sportschoenen zijn ook wel belangrijk om blessures te voorkomen.
 6. Happy de Peppy
  Van springen wordt je gewoon ontzettend blij; verstand op 0 en gaan met die banaan!

 En dan nog even dit…

‘Elk voordeel heb z’n nadeel’, zei toch ooit iemand? Het nadeel van touwtje springen is dat het blessuregevoelig is. Waar ik niet te veel aandacht aan wil geven, maar van zo’n spring workout verband je er aardig wat calorieën. Voor mij is het belangrijkste dat je happy met jezelf bent, maar als jij nog blijer wordt van een gezond lichaam minus een paar kilo, dan is touwtje springen een aanrader!

touwtje springen workout

Foto: Pinterest

Jumping tips

Voordat je helemaal los gaat heb ik nog 4 tips voor je:

 • De lengte van je springtouw bepaal je door met je voeten op het touw te gaan staan en het touw tot je oksels ophoog te trekken.
 • Houd je handen tijdens het springen ter hoogte van je middel op ongeveer 5 cm van je lichaam en draai het touw losjes vanuit je polsen.
 • Land op de bal van je voeten en probeer hierbij zo kort mogelijk contact met de grond te maken.
 • Bouw je workout rustig op, bijvoorbeeld eerst 3 x 1 minuut en neem tussendoor zo’n 30 seconden pauze. Kijk hoe dit gaat en bouw de duur van het springen rustig op.

Met een springtouw kun je een killer workout doen. Ready? Let’s jump!

Springen met Arie

Heb je geen zin om in je eentje te springen? Op LINDAnieuws heb ik een hele leuke workout video voor je gevonden:

En wat vind je er van? Heb ik je aan het springen gezet of word jij helemaal blij van een andere workout? Vertel het me in een reactie hieronder, super leuk!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

2 Comments

Sporten op vakantie | Carrotscrunchesandcandy.nl 29 juni 2017 at 20:11

[…] Touwtje springen: spring je fit […]

Reply
Wandel je fit en slank | Carrotscrunchesandcandy.nl 7 december 2017 at 08:51

[…] je dat touwtjespringen niet alleen 1 van de allerbeste, maar ook een hele effectieve workout is waar je in no time super […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.