Trainen als een topatleet

3 maart 2019
trainen als een topatleet

Wat gebeurt er als je vier maanden traint, eet en leeft als een topatleet? Wat doet het met je lijf, je mindset en last but nog least: verbetert het daadwerkelijk je sportprestaties? Die vragen beantwoordt Annemerel de Jongh in Trainen als een topatleet. Ze schakelt professionele begeleiding in, en bereidt zich in 16 weken voor op de marathon van Berlijn. Loopt ze een persoonlijk record of gebeurt er iets onverwachts en neemt haar leven als topsporter plotseling een andere wending…

Schrijfster, blogger & vlogster

trainen als een topatleet

Als je van hardlopen houdt is de kans groot dat je of een van haar boeken, columns, blogs of vlogs gelezen of gezien hebt. Sinds haar 15e blogt Annemerel over haar hardloopavonturen en inmiddels is ze freelance journalist, blogger en vlogster. Na 10 marathons, waarbij het niet altijd even lekker liep, gooit ze het roer 180 graden om: ze gaat 16 weken trainen als een topatleet om zich klaar te stomen voor de marathon van Berlijn.

Trainen als een topatleet

Trainen als een topatleet vraagt om een goede voorbereiding, een strak plan en dat kan niet zonder een team van specialisten die je daar bij begeleid. Om alles uit de kan te halen schakelt Annemerel een team van specialisten in:

  • Sportarts Rober van Oosterom
  • Voedingsdeskundige Saraï Pannekoek
  • Sportpsycholoog Thomas Waanders
  • Fysiotherapeut Juliën Hagen
  • Trainer Arthur van Dijk

Om van de een op de andere dag te trainen als een topatleet ietwat overdreven is, werkt ze eerst zeven weken aan een goede basis. En dan gaat ze los. Dan begint het grote avontuur: 16 weken lang trainen als een topatleet. In ieder hoofdstuk beschrijft ze uitgebreid hoe die week er voor haar als topsporter uitzag, wat het haar oplevert en hoe ze het ervaart. Elk hoofdstuk bevat terugkerende items zoals een overzicht met onder andere het aantal hardloopkilometers dat ze gelopen heeft, het aantal keer dat ze in het krachthonk stond en hoeveel middagdutjes ze gedaan heeft. Deze items geven structuur aan het verhaal en laten je tegelijkertijd haar progressie zien. En progressie maakt ze zeker!

Dat het leven van een topsporter niet altijd over rozen gaat, een blessure zit in een heel klein hoekje, blijkt ook uit Annemerel haar verhaal. Wat ik hier precies mee bedoel? Sorry, ik geef geen spoilers weg. Net als het onderwerp liefde. Ja, 16 weken trainen als een topatleet heeft niet alleen invloed op je sportprestaties. Het kan ook het een en ander teweegbrengen in je liefdesleven… Romance is in the air!

Wauw, wauw, wauw

Trouw kijk ik alle vlogs van Annemerel. Eigenlijk niet eens zozeer om het hardlopen, gewoon omdat ik d’r superleuk en grappig vind. Inclusief haar ouders en zusje. Toen ik hoorde dat ze ging trainen als een topatleet, was ik een tikkie jaloers. Wauw, dat lijkt mij namelijk echt een onvergetelijke ervaring. Wel afzien, maar ook geweldig om te ontdekken waar mijn grens op sportgebied ligt en wat voor rol voeding en de juiste mindset hierin spelen.

Let effe niet op m’n slaperig hoofd, dat zegt niks over hoe fantastisch ik het boek vind.

En juist dat beschrijft Annemerel heel mooi, puur en vol humor. Omdat ik zelf niet zo in to het hardlopen zit, vond ik het des te interessanter om te lezen wat voor verschillende hardlooptrainingen er zijn, en waar welke training goed voor is. Ook had ik niet gedacht dat je juiste mindset en de samenstelling van je voeding zoveel invloed op je sportprestaties kan hebben.

Wauw, wauw, wauw: dat is wat ik van het boek vind!

Wauw 1 = diep respect voor Annemerel haar doorzettingsvermogen
Wauw 2 = wat lees dit boekt heerlijk weg!
Wauw 3 = super handige tips & trics waarmee je zelf aan de slag kunt om je sportprestaties te verbeteren.

Dus ik zeg: dankjewel Annemerel!

Trainen als een topatleet | Uitgeverij Lev | ISBN: 9789400510470

liefs lianne

Foto’s o.a. © Joyce Bongers

Niet alleen trainen als een topatleet is een topprestatie, dat is opzetten van een succesvol bedrijf ook. Als iemand weet hoe dat moet is het Danique Bossers wel: Work hard, play hard

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

llianne.com | All about a healthy & happy lifestyle 25 mei 2019 at 13:10

[…] Trainen als een topatleet […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.