Waarom trainen met muziek zo fijn is

21 april 2019
trainen met muziek

Ik ben dol op trainen, maar soms heb ik effe een boost energie nodig om net dat ene extra setje deadlifts af te maken. Weet je wat me dan helpt? Muziek met een lekkere beat, daar krijg ik toch een boost energie van! En er zijn nog meer dingen waarom trainen met muziek zo fijn is…

De kracht van muziek

Muziek is niet alleen fijn om naar te luisteren, het heeft ook invloed op je stemming en je gedrag. Dit geldt niet alleen voor je sportprestaties, maar bijvoorbeeld ook op je koopgedrag. De muziek die je in de supermarkt of in een restaurant hoort, daar hebben ze echt over nagedacht. Ze weten precies wat voor muziek ze juist wel of juist niet moeten draaien om je tot een bepaalde actie aan te zetten. Slim hè. Vaak heb je het niet eens in de gaten, ik meestal niet, maar het heeft echt effect op je stemming en je gedrag.

Trainen met muziek

Welke muziek je tijdens het sporten het beste kunt luisteren hangt af van wat voor type workout je doet. Een yogales volgen op een te snelle beat, dat is alles behalve rustgevend, en een HIIT-workout zonder uptempo muziek is ook een no go. De tempo en het ritme van de muziek die je luistert moet dus wel passen bij het type workout dat je doet. Pas dan krijg je het effect dat je graag wilt. Of dit nu rustgevend, meer focus of een boost energie is.

3 x waarom trainen met muziek zo fijn is

1. Het leidt je af

Als je naar een vrolijk muziekje luistert ben je minder bewust van die zware dumbells die je in je hand hebt. Een lekkere beat leidt je af en voordat je het in de gaten hebt ben je drie setjes verder. Yay!

2. Het stimuleert je hersenen

Het ritme van de muziek stimuleert je hersenen en dit helpt je om je energie op een stabielere en efficiëntere manier te gebruiken.

3. Inspiratie & motivatie

Ik vertelde je al dat muziek je stemming kan beïnvloeden. Als je tijdens je training luistert naar muziek die bij je workout past, inspireert en motiveert het ritme van de muziek je om je optimaal te focussen en het uiterste uit je workout, en dus ook uit jezelf, te halen.

Sport jij met of zonder muziek?

Zelf train ik niet altijd met muziek, soms vind ik het namelijk ook heerlijk om in alle rust mijn workout te doen. Als ik wel zin heb in een lekkere beat luister ik vaak naar de playlist Sezzie Sounds: SWEATY op Spotify. En jij, sport jij met of zonder muziek?

liefs llianne

Wil je sporten, maar heb je geen zin om naar de sportschool te gaan? Doe deze HIIT workout gezellig in je woonkamer of in de tuin!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

Deze sportaccessoires maken je training nog leuker | lianne.com 1 juli 2019 at 12:35

[…] Waarom trainen met muziek zo fijn is […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.