Je trap opknappen: low budget of high budget?

20 juni 2018
trap opknappen

De trap is in de meeste huizen een van de eerste dingen die je ziet bij binnenkomst. Je wilt dus wel dat dit een goede indruk achterlaat, toch? Het opknappen van de trap is een klus die je qua kosten zo gek kunt maken als je zelf wil. Kun je wel wat ‘trap opknappen‘-inspiratie gebruiken? In deze blog vertel ik je er alles over en kun je met je een low of high budget straks heerlijk aan de slag. Enjoy!trap opknappen inspiratie

Trap opknappen met low budget

Het opknappen van een trap is een klus die soms erg duur is. Vaak wordt deze klus dan ook tot het laatst uitgesteld na een verhuizing. Gelukkig zijn er genoeg goedkope opties om de trap op te knappen. Wat de verhuizing kost is dus geen excuus meer om deze klus uit te stellen. De trap schilderen is namelijk een goedkope optie die je zelf makkelijk uitvoert. Een voordeel van verven is dat jij zelf altijd de kleur kiest. Zo zorgt een witte of lichtgekleurde trap ervoor dat de ruimte groter lijkt. Wil jij liever dat de trap onderdeel uitmaakt van het interieur? Verf de trap dan in een kleur die matcht met de rest van je huis. Ook kan je de trap extra opfleuren door er leuke stickers op te plakken. Zo zie je maar dat het opknappen van de trap geen dure klus hoeft te zijn.

Foto Pinterest

Trap opknappen met een medium budget

Als jij geen zin hebt om eerst de oude laag verf of treden van de trap te halen, is het een snelle oplossing door een nieuwe laag aan te brengen. Denk hierbij aan overzettreden of een traploper. Overzettreden zijn er in verschillende uitvoeringen, dus er is altijd wel een ontwerp dat goed past bij het interieur. Heb jij het liefst een trap met tapijt, maar vind je dit eigenlijk te duur? Dan is een traploper een mooi alternatief. Een traploper is snel en makkelijk geplaatst, dus als je de huidige kleur zat bent, vervang je deze binnen no-time voor een nieuwe kleur.

Foto Pinterest

Trap opknappen met een hoog budget

Als jij van je trap iets unieks wilt maken en het opknappen groots wilt aanpakken, is dat uiteraard ook mogelijk. Denk hierbij aan het bekleden van de trap met tapijt, wat erg lekker is om met blote voeten op te lopen. Bovendien maakt de trap een stuk minder geluid als er tapijt op ligt. Het bekleden van de trap met tapijt is helaas wel een behoorlijke klus. Dus voor het beste resultaat laat je dit door een specialist uitvoeren. Verder zijn er ook nog andere mogelijkheden om jouw trap uniek te maken. Denk bijvoorbeeld aan een trap met lades waar je schoenen in opbergt. Een gegarandeerde eye-catcher!

Foto Pinterest

DIY of klusjesman?

Ben jij een echte DIY-er er draai je je hand er niet voor om zelf je trap op te knappen en laat je een handige klusjesman komen die de trap voor je onder handen neemt? Laat je het me weten in een reactie hieronder?

liefs llianne & & Rosemarije (de enthousiaste schrijfster van ‘Je trap opknappen’-blog)

Kan je huis wel een frisse make-over gebruiken? 6 tips voor een voordelige huis make-over!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

2 Comments

Marie de Jonge 2 mei 2019 at 11:49

Je kan inderdaad met elk budget je trap opknappen. Ik heb zelf in het verleden mijn trap weleens geverfd, dit ging erg goed. Nu heb ik een mooie traploper op mijn trap liggen omdat mijn budget dit toeliet! Het past erg goed bij mijn huis.

Reply
llianne 4 mei 2019 at 12:06

Hi Marie, dankjewel voor je leuke reactie!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.