Maak je tuin zomerproof met deze tips

5 juli 2019
tuin zomerproof

Het is zomer en I love it! En dat betekent niet alleen dat ik straks heerlijk een paar weken op vakantie ga… De zomer staat ook voor lekker genieten in de tuin of op het balkon, vind je ook niet? Is jouw tuin nog niet helemaal zomerproof? Laat je inspireren: maak je tuin zomerproof met deze tips. Enjoy!

Van een grote tuin naar een klein balkon

Zoals je weet ben ik net verhuisd van een kleine benedenwoning met een grote tuin naar een grote bovenwoning met een klein balkon. Ik ben superblij met dit huis, maar eerlijk gezegd mis ik nu het zomer is mijn tuin best een beetje. Gelukkig kan ik een paar straten verderop altijd in de tuin van mijn zus neerstrijken. En niet alleen om heerlijk te genieten van de zon, maar ook om me uit te leven om haar tuin helemaal zomerproof te maken.

Tips om je tuin zomerproof te maken

1. Leuke tuinmeubels

Of je nu kiest voor een praktische tafel met stoelen waar je uren met vrienden uitgebreid aan kunt tafelen of gaat voor een leuke loungeset, tuinmeubels mogen eigenlijk niet in je tuin ontbreken. Vind je het lastig om een keuze te maken? Kies het type dat het beste in de ruimte past. Een grote loungebank is super relaxed, maar in een kleine tuin is het niet echt handig.

2. Bloemen en planten

Niet alleen in huis ben ik fan van de Urban Jungle trend, ook mijn balkon staat vol bloemen en planten. Met een paar (grote) groene planten en een paar bloemen in dezelfde kleur creëer je heel makkelijk een zomerse sfeer.

3. Sfeervolle verlichting

Geniet jij er ook zo van om in de zomermaanden lekker lang buiten te zitten? Ik vind het heerlijk! Niet alleen heerlijk, ik vind het ook super gezellig door de sfeervolle verlichting die ik opgehangen heb. Je hebt keuze genoeg: van windlichten en lichtsnoeren met kleine lampjes tot hangende lampionnen.

4. Een parasol

Ik ben dol op de zon, maar als het kwik boven de 30 graden stijgt… Op dat soort warme dagen zit ik liever lekker koel in de schaduw. Een parasol is op dat soort momenten echt een uitkomst. En het staat gelijk ook heel zomers en gezellig.

5. Veranda of een tuinkamer

Oké, aan deze tip hangt wel een iets hoger prijskaartje dan mijn vorige tips. Ik kan het alleen niet laten om ze te noemen omdat ik een veranda en een tuinkamer echt super mooi vind. En niet alleen mooi, het is ook heel praktisch met dit Hollanse weer. Op iets minder warme dagen kun je met een tuinkamer of een veranda toch lekker naar buiten. Ik was er zelfs zo enthousiast over dat ik voor mijn vorige tuin al een offerte had aangevraagd bij Verasol. Als ik toen een tuinkamer of een veranda had laten plaatsen, dan had ik mijn huis vast voor een nog mooiere prijs kunnen verkopen…

Is jouw tuin al zomerproof?

Ik ben net klaar met het zomerproof maken van mijn balkon en mijn zus haar tuin. En jij, is jouw tuin of balkon al helemaal zomerproof?

liefs llianne

Weet je wat ik in de zomermaanden ook heerlijk vind? Lekker een stuk fietsen! En het is ook nog eens super goed voor je gezondheid. Leuke bijkomstigheid, vind je ook niet?

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

Dushi Curaçao | llianne.com - all about a happy & healthy lifestyle 12 augustus 2019 at 20:02

[…] Maak je tuin zomerproof met deze tips […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.