Unf*ck je financiën

30 januari 2019

Bezig zijn met m’n financiën, ik vind het suf, saai en alles behalve sexy. Ik kan 101 dingen bedenken die ik liever doe. Zelfs stofzuigen vind leuker. Herkenbaar? Then I have got news for you: in het boek Unf*ch je financiën geeft Melissa Brown cijfers en financiën sex appeal. Klinkt interessant, wat jij?

Haat-liefdeverhouding

Financiën, ik heb er een haat-liefdeverhouding mee. Ik wil m’n geldzaken graag op orde hebben (en houden), toch maak ik er geen tijd voor om het te regelen. Al die cijfers, ik vind het best ingewikkeld. De titel van het boek Unf*ck je financiën was voor mij de tricker (en dan vooral het woord unf*ck) om me nu toch echt eens in m’n geldzaken te verdiepen…

geld besparen kosten

Verknipte ideeën over geld

Zeg eens eerlijk, jij kunt vast ook tig andere dingen bedenken die je liever doet dan het in orde maken van financiën. Daarnaast is de kans groot dat je ook nog allerlei verknipte ideeën over geld hebt die een goede financiële basis in de weg staan. Zelf heb ik bijvoorbeeld in mijn hoofd gehaald dat ik alleen geld uit mag geven aan nuttige dingen. Geld uitgeven aan iets waar ik blij van word? No way! Zo heb ik wel meer van die rare gedachtes over geld. Jij vast ook. Of niet soms?

geld besparen huishoudboekje

Unf*ck je financiën

Dat het helemaal niet zo moeilijk is om je financiën op orde te krijgen, en je verknipte ideeën over geld de deur uit te zetten, beschrijft Melissa Browne in een soort van Jip-en-Janneketaal. En op een humoristische, en een tikkie sarcastische schrijfwijze. Ze daagt je uit daagt je uit, en geeft praktische tips, om je manier van denken over geld én je banksaldo ten goede te veranderen. Ze helpt je een financieel vangnet te creëren zodat je uiteindelijk financieel gezond kunt worden.

Melissa Browne geeft cijfers en financiën sex appeal.

Dit doet ze door je helderen en duidelijke adviezen te geven. Bijvoorbeeld hoe je slimme spaarrekeningen opent, de juiste investeringen doet en waarom budgetteren onverstandig is. Ze laat je eigen gedrag onder ogen zien (soms best pijnlijk) en nadenken over de dingen die jij belangrijk vindt.

Een must-read

Wauw ik had never nooit verwacht dat bezig zijn met m’n financiën best leuk kon zijn. Cijfers en sex appeal is best een prima match. M’n geldzaken heb ik nog niet helemaal op orde, maar het begin is er. Ik herken ook steeds meer m’n verknipte ideeën over geld. Hoezo ik mag geen geld uitgeven aan onnuttige dingen? Soms is dat gewoon leuk.

Unf*ck je financiën is een must-read voor iedereen, ongeacht je leeftijd, levensfase of banksaldo

Praten over geld een taboe?

Wat me ook aan het denken heeft gezet is dat praten over geld best een taboe is. Heb jij het wel eens met je vriendinnen over je financiën? Ik bijna nooit. Suf eigenlijk, want volgens mij lopen we er allemaal wel eens mee te klooien of maken we er ons zorgen over. Dus ik zeg: let’s talk about money! Doe je mee?

Unf*ck je financiën | Melissa Browne | Uitgever: Karakter Uitgevers | ISBN: 9789045216218

liefs llianne

Heb je slapeloze nachten omdat je loopt te piekeren over je geldzaken? Tip: van dit boek ga je beter slapen.

Foto’s o.a.: melissabrowne.com en Roosfoto.nl

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.