Wandel je fit en slank

8 augustus 2017
wandel je fit

Denk je dat wandelen suf, saai en alleen voor oudere mensen is? Ho stop! Wandelen is een hele makkelijke en effectieve manier om snel fit te worden en als je daarnaast ook nog op je voeding let zie je het binnen mum van tijd terug op de weegschaal. Dus vandaar: wandel je fit en slank. Doe je mee?

Walk the dog

Nu ik al een tijdje mijn doordeweekse dagen niet op kantoor maar thuis doorbreng, wandel ik extra veel met mijn hond. Sasha (mijn hond) vindt het heerlijk en nu ik rustig de tijd heb om te wandelen merk ik dat ik het heel ontspannend en rustgevend vind. Dat ik met al dit ‘gewandel’ mijn conditie een enorme boost geeft, daar had ik eigenlijk nooit over nagedacht totdat ik op internet op een wetenschappelijk onderzoek stuitte.

Wandel je fit

De wetenschappers van het Peninsula College of Medicine and Dentistry en Exeter en Brunel University ontdekten dat:

om fit te worden maakt het niet uit welke sport je doet, zolang je maar beweegt.

Uit het onderzoek bleek dat er qua fitheid van een groep mensen die gingen sporten en wandelaars bijna geen verschil zit.

Wandel je slank

Wandelen is een makkelijke manier om vet te verbranden omdat je lichaam na ongeveer een half uur brandstof uit je lichaamsvetten haalt. Je verbrandt zelfs meer vet dan tijdens een hardloopsessie omdat hardlopen een explosieve training is, waarbij je lichaam de brandstof voornamelijk uit snelle suikers haalt. Als je iets wilt afvallen is het wel handig dat je op je voeding let: je calorie inname moet lager zijn dan je calorie verbruik.
Followfitgirls

Heerlijk buiten en genieten!

Wandelen voordelen & tips

Ik zet alle voordelen nog even voor je op een rijtje en ik heb ook nog een paar handige tips voor je.

Voordelen:

 • het is gratis (geen dure sportschoolabonnement)
 • goed voor je hart- en bloedvaten
 • rustgevend en ontspannend
 • kleine kans op blessures
 • je kunt het overal doen
 • bepaal je eigen tijd (je zit niet vast aan lestijden)
 • je suikerbehoefte neemt af
 • per kilometer verbrand je ongeveer 60 calorieën
 • de kans op suikerziekte neemt af

Tips

 • ga niet gelijk te hard van stapel en bouw de duur van je wandelingen rustig op
 • bedenk van te voren alvast de route (verdwaal je ook minder snel)
 • loop met een stevige pas en beweeg je armen actief mee
 • draag goede (sport)schoenen
 • loop rechtop en span je buikspieren aan
 • plan elke week in wanneer je gaat wandelen (voorkom je uitstelgedrag)
 • wandel niet met een te volle maag
 • drink voldoende water

Wandel je fit en slank: doe je mee?

Redenen genoeg om er eens lekker op uit te gaan als je het mij vraagt. Heb ik je kunnen overhalen voor een heerlijk ontspannen wandeling. Laat je het me weten in een reactie hieronder. Trek ik ondertussen m’n gympen aan gaan Sasha en ik ‘gezellig’ nog even een blokje om.

Liefs Lianne

Wist je dat touwtjespringen niet alleen 1 van de allerbeste, maar ook een hele effectieve workout is waar je in no time super fit van wordt?

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

2 Comments

Zwem je fit, strak en slank | Carrotscrunchesandcandy.nl 4 september 2017 at 14:00

[…] Wandel je fit en slank […]

Reply
Bungee Super Fly: workout met fun! | llianne.com - all about a healthy life 10 december 2017 at 10:23

[…] Wandel je fit en slank […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.