Ben ik nou zo’n dummy die geen idee heeft hoe dat nou precies zit met de Bitcoin? Ik heb zo’n vermoeden van niet… Daarom ben ik er eens goed voor gaan zitten en heb me verdiept in de wondere wereld van de Bitcoin. Dus denk jij ook: ‘Help, wat is Bitcon nou eigenlijk precies?’, lees dan zeker even verder.
Ben ik nou zo’n dummy?
Wat ik met aandelen heb, heb ik ook met de Bitcoin. Ik vind het heel interessant en tegelijkertijd vind ik het een groot raadsel. Toch is het vooral de Bitcoin die mijn aandacht trekt. Zou het zijn omdat ik alles wat op het World Wide Web gebeurt interessant vind? Ik vind het zelfs zo interessant dat ik er mijn werk van heb gemaakt. Om me iets minder dummy te voelen heb ik me verdiept in de wondere wereld van de Bitcoin. Wat ik geleerd heb? Dat heb ik voor je verwerkt in een mooi rijtje met veelgestelde vragen. Inclusief de antwoorden, anders schiet het natuurlijk nog niet echt op 😉
Veelgestelde vragen over Bitcoin
1. Wat is Bitcoin?
Simpel gezegd zijn bitcoins digitaal geld. Net zoals je contant geld in je broekzak hebt, kun je bitcoins in je online broekzak, een digital wallet, stoppen.
2. Wie heeft Bitcoin bedacht?
De Bitcoin is door wetenschappers, studenten en cryptografie specialisten ontwikkeld als een experiment en wordt nog altijd doorontwikkeld en gecontroleerd door een groot aantal mensen. Bitcoin is een super slim bedacht computerprogramma dat in 2008 voor het eerst als een concept beschreven werd in een wetenschappelijk artikel. Een jaar later werd de software door een anonieme uitvinder, onder de naam Satoshi Nakamoto, beschikbaar gesteld via een aankondiging op een discussieforum voor cryptografen. De naam Satoshi Nakamoto komt veel voor in Japan en wie deze persoon werkelijk is, dat is nog altijd een grote mysterie.
3. Waar en hoe kun je bitcoins kopen?
In Nederland zijn er verschillende handelsbeurzen waar je met iDEAL bitcoins en andere cryptomunten kunt kopen. Bij veel van dit soort bedrijven kun je je aangekochte bitcoins gelijk naar je eigen crypto wallet (een soort online portemonnee waar je je bitcoins kunt bewaren) sturen. Wel raad ik je aan om verschillende nationale en internationale handelsbeurzen met elkaar te vergelijken. Kies het crypto exchange bedrijf dat het beste bij je past en waar jij het fijnste gevoel bij hebt.
4. Leuk die bitcoins, maar wat kun je er nou precies mee?
Op steeds meer plaatsen, zowel fysiek als virtueel, kun je met bitcoins betalen. Het aantal plaatsen waar je met je Bitcoin terecht kunt groeit zo’n beetje met de dag. Ook kun je ze onderling uitwisselen en ze accepteren als betaling voor een product dat je levert of een dienst die je aanbiedt. Dus ik zou voor mijn diensten als virtual assistant ook bitcoins kunnen vragen, klinkt interessant…
5. Kun je geld verdienen met bitcoins?
Tja, dat is een super interessante én lastige vraag. De Bitcoin blijft zich innoveren, je hebt er aardig wat kennis voor nodig en het brengt best wat risico’s met zich mee. Er zijn wel verschillende manieren om geld met de Bitcoin te verdienen, bijvoorbeeld mining en speculatie, maar allemaal zijn ze behoorlijk competitief en zonder winstgarantie. Dus een duidelijk antwoord op deze vraag kan ik je niet geven. Wel denk ik dat als je de juiste kennis in huis hebt en je niet in paniek raakt als het even tegen zit, het zeker interessant is om je hier verder in te verdiepen.
Best interessant, vind je ook niet? Nu moet ik wel bekennen dat ik de Bitcoin nog steeds een tikkie mysterieus vind. Maar dat maakt het juist ook super aantrekkelijk, wat jij?
liefs llianne
Vind jij bezig zijn met je financiën ook suf, saai en alles behalve sexy? Ik kan 101 dingen bedenken die ik liever doe. Herkenbaar? Then I have got news for you: in het boek Unf*ch je financiën geeft Melissa Brown cijfers en financiën sex appeal. Klinkt interessant, wat jij?
Geef een reactie