Werkkamer inrichten? 7 leuke tips!

1 januari 2018
werkkamer inrichten

Ben jij net als ik ook een member van de ‘thuiswerkclub’? Ja? Dan weet je hoe belangrijk het is om thuis een fijne plek te hebben om te werken. Lukt het je niet om zelf je ideale werkkamer in te richten? Met deze 7 ‘werkkamer inrichten’ tips creëer je in no time je eigen perfecte werkplek!

Je eigen plekje in huis

Of je nu freelancer, student, een DIY-er of whatever bent, eigenlijk is het voor iedereen fijn om thuis een plek te hebben waar je je eigen ‘ding’ kunt doen. Gewoon een plekje in huis met je eigen spulletjes waar je lekker kunt aanrommelen. Nu ik als freelancer m’n meeste werk thuis doe weet ik des te meer hoe belangrijk zo’n plek is. Mijn eigen werkkamer is nog niet helemaal af omdat er nog een paar items op m’n wishlist heb staan zoals een bureaustoel, wat planten en met stip op nummer 1 een iMac beeldscherm (love it!).

Industriele werkplek in urban jungle stijl | foto: vtwonen

Werkkamer inrichten: 7 tips

Je wilt je werkkamer inrichten maar hebt geen idee waar je op moet letten en how to do it? Deze tips helpen je op weg naar je eigen ideale ‘plekkie’ thuis.

 1. Een rustige plek

  Ga op zoek naar een plek in huis waar je in alle rust kunt werken en waar je je prettig voelt, of dit nu op zolder of in de keuken is, dat maakt niets uit.

 2. Is er elektriciteit?

  Als je een plek gevonden hebt, check dan eerst of er stopcontacten zijn waar je bijvoorbeeld je laptop of een bureaulamp kunt aansluiten. Het zou namelijk super zonde zijn als je aan het einde van je werkkamer inrichten projectje ontdekt dat je er helemaal geen elektriciteit hebt.werkkamer inrichten elektriciteit

 3. ‘Iets’ om aan te werken

  Zoek een meubel waar jij fijn aan kunt werken. Misschien heb je nog ergens een bureau staan, maar ook een eettafel of een stel schragen met een brede plank erop werkt prima.

  Een houten plank tover je in a split second om in een bureau, super handig en mooi! | foto Modern Chairs

 4. Take a seat

  Nu is staand werken wel heel gezond, toch is het wel fijn om ook iets te hebben waar je comfortabel op kunt zitten. Zelf zit ik nu nog op een plastic stoel en daarom staat een comfi bureaustoel ook nog op mijn wishlist.

 5. Let the light shine

  Vooral in de wintermaanden, als het vroeg donker wordt, is het belangrijk dat je goede verlichting in je werkkamer hebt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bureaulamp, spotjes en ook een staande- of een hanglamp geeft uitstekende verlichting.

 6. Clean desk policy

  Ben je al bekend met de ‘clean desk policy’? Kort gezegd betekent het ‘ruim je rommel op!’, dus geen tafel vol met papieren, memostickers en andere prullaria en houd het netjes en opgeruimd. Opbergdozen, ordners en andere stationary zijn hier heel geschikt voor en ze zijn er in allerlei kleuren, printjes en materialen te koop.werkkamer inrichten stationary

 7. Decoratie

  Het laatste onderdeel van het werkkamer inrichten, de decoratie, heb ik expres tot het laatst bewaard omdat dit het leukste onderdeel is. Je kunt je werk aankleden met de decoratie die jij leuk vindt en waar jij happy van wordt. Zorg ervoor dat het ook weer niet net te gezellig wordt want dan werkt het meer afleidend. Wil je wat kleur in je werkkamer? Behang of schilder dan een muur in de kleuren groen, roze, geel of blauw want hiermee creëer je een frisse en energieke sfeer. Zet ook een paar groene planten neer want planten vergroten je productiviteit. Handig toch?

  Als dit behang je niet inspiratie geeft weet ik het ook niet meer | foto: grasonderjevoeten.nl

Werkkamer inrichten, hoe doe jij dat?

Heb jij nog handige tips voor het inrichten van een werkkamer? Dan hoor ik graag!

liefs llianne

Heb je een hond en zoek je een mooi kussen voor je trouwe viervoeter? Dan zijn de hondenkussen made by Hotdog Designs denk ik wel iets voor jou (en je hond).

Volg je me al op Instagram? You will love it & je maakt me er super blij mee.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.