What I eat in a day #eetdagboek III

21 november 2017
what i eat in a day

Het leek me wel weer eens tijd om jullie te laten zien wat ik op dit moment in mijn herstelproces van anorexia op een dag eet. Dus vandaar dit eetdagboekje: What I eat in a day.

Gezond aankomen

Op dit moment heb ik nog steeds ondergewicht en om de paar weken overleg ik met mijn diëtiste Welmoed van Human Concern welke stappen ik qua voeding en aankomen durf te nemen. Elke keer als ik een nieuwe stap neem blijf ik het ontzettend spannend vinden om het ook echt te doen omdat de angst hoe de weegschaal hier op reageert nog best groot is.

Aankomen blijft een struggle

Ondanks dat ik ondertussen wel in de gaten heb dat je toch echt veel meer moet eten om een gram aan te komen, blijf ik het moeilijk vinden. Ik schroef de hoeveelheid die ik op een dag eet langzaam op met gezonde producten (wat in mijn ogen gezond is) omdat simpelweg een mars, een zak chips of bijvoorbeeld een dikke gevulde koek nog (of toch) niet in mijn ‘straatje’ past.

What I eat in a day

Ontbijt

2 zuurdesemboterhammen met runderrookvlees, pindakaas en komkommerwhat i eat in a day ontbijt

Post-workout

Vanille eiwit shake

Snack

Smoothie met komkommer, banaan, spinazie, kwark en pindakaaswhat i eat in a day shake

Lunch

Salade met rode kool, pompoen, rode ui, avocado en kaneel

Snack

Fluff van micellar casein, water en spinaziewhat i eat in a day fluff

Avondeten

Wortel friet met karweizaad, cherrytomaatjes, cottage cheese en mosterddressing

Toetje

Froozen yoghurt met appelmoes en superfood nuts & seeds mixwhat i eat in a day superfood

Bedtime snack

Vanille micellar casein shake

Drinken

Ik drink op een dag zo’n 2 liter water, 2 koppen koffie, 4 mokken gemberthee en 2 glazen water. Dit klinkt misschien best veel, maar dit is al een stuk minder dan ik eerst dronk. Toen dronk ik mezelf als het ware vol en nu drink ik omdat ik dorst heb.vtwonen bloggerscontest werkruimte

Tijd voor een bakkie koffie!

Een wereld van verschil

Als ik kijk naar wat ik in het begin van mijn herstelproces van anorexia at is dit echt een wereld van verschil omdat ik toen vooral vegan at. Nu ben ik veel meer aan het experimenteren wat ik lekker vind en daarom eet nu soms ook vlees, vis, eieren en zuivelproducten. Naast dat ik op ontdekkingstocht ben wat ik lekker vind is het ook een soort speurtocht naar wat mijn lichaam goed en makkelijk kan verteren (dit i.vm. mijn PDS en chronische alvleesklierontsteking) en de voedingsstoffen die mijn lichaam nu het meest nodig heeft.

Wat eet jij zoal op een dag?

Nu je weet hoe een doorsnee ‘What I eat in a day’ er voor mijn ziet, ben ik heel benieuwd wat jij zoal op een dag eet?

liefs llianne

Benieuwd hoe mijn vorige eetdagboek er uit zag? You read all about it in: What I eat in a day #II

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.