Anti winterdip: organiseer een winter BBQ

25 januari 2019
winter bbq

Januari vind ik de sufste maand van het hele jaar. De gezellige decembermaand is voorbij en pas in februari krijg ik het gelukkige gevoel dat het bijna lente wordt. Het gevolg? In de saaie maand januari zit ik midden in een winterdip. Herkenbaar? Heb ik daar nou een hele leuke én lekkere oplossing voor: organiseer een winter BBQ!

Trend alert: een winter BBQ

Afgelopen kerst was de BBQ al een trend, maar waarom zou je hem juist deze saaie maand ook niet tevoorschijn halen? Knus in je winterse tuin met je vrienden rondom je Green Egg chillen, klinkt als een en al gezelligheid toch? Ik zeg bye bye winterdip, hello lovely January!

Hoe organiseer je een winter BBQ?

Ik hoor je bijna denken: ‘Leuk idee Lian, maar hoe organiseer ik in de winter een BBQ en wat heb ik allemaal nodig?’ Nou dit:

1. Een BBQ

Oké dit is misschien een inkoppertje, want een winter BBQ organiseren zonder BBQ… You get my point.

2. Warmte & licht

Om met al je vrienden rondom je Green Egg te staan is wel lekker warm, handig is het niet. Zet voor de warmte een paar vuurkorven neer. Voor de verlichting zijn fakkels, kaarsen en lampjes super sfeervol.

3. Dekentjes, sjaals & mutsen

Zelf ben ik een echte koukleum, dus die vuurkorven waar ik het net over had, houden mij echt niet een hele avond warm. Verzamel daarom voor je gasten allerlei warme items, zoals dekentjes, sjaals en mutsen.

4. Food & drinks

Net als een BBQ is het eten natuurlijk onmisbaar voor het organiseren van een winter BBQ. Je kunt er een bepaald thema aan koppelen, seizoensgebonden producten gebruiken; kies vooral wat jij en je gasten lekker vinden! Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de drankjes. Nu past een glaasje glühwein natuurlijk wel heel mooi in deze winterse setting. En het houdt je lekker warm, ook niet geheel onbelangrijk.

Als je het leuk vindt, en zin en tijd hebt, kun je je ook nog helemaal uitleven op de aankleding van je winter BBQ. Of je dit nu wel of niet doet, het draait uiteindelijk allemaal om de gezelligheid. Want gezelligheid is het middel om je deze saaie maand uit je winterdip te halen!

Tot slot nog een kleine confession. Ik heb 1x in m’n leven een poging gedaan om in mijn uppie te barbecueën… Het was alles behalve een succes. Alles kun je leren, zeggen ze toch? Daarom heb ik me opgegeven voor een barbecue workshop. Zin in!

Laat je me in een reactie hieronder weten als jij een winter BBQ organiseert? Me uitnodigen mag natuurlijk ook altijd 😉

liefs llianne

Hoe lekker is het om je winter BBQ af te sluiten met een heerlijk stuk mangotaart!

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.