2 x 7 minuten workout voor thuis

22 januari 2018
workout voor thuis

Heb je wel zin in een workout maar geen zin om naar de sportschool te gaan? Ik heb twee hele leuke en eenvoudige circuitjes voor je die je super easy thuis kunt doen. 2 x 7 minuten workout voor thuis, train je mee?

Geen zin in de gym

Heb je dat ook wel eens, dat je wel zin hebt om te sporten maar geen zin hebt in de drukke sportschool of omdat het gewoon pokke weer is? Op dat soort momenten ‘leef’ ik me heerlijk thuis uit en volg ik een workout van Followfitgirls op YouTube of ik bedenk zelf een circuitje. Mijn favoriete 2 circuitjes zien er zo uit:

2 x 7 minuten workout voor thuis

Circuit 1

 • Super plank – 20 seconden
  Begin met je onderarmen op de grond in een plank positie, zet je armen 1 voor 1 rechtop (een soort push-up houding) en zak weer naar beneden je je onderarmen op de grond.
 • Hip bridge – 10 herhalingen
  Ga op de grond liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de vloer. Duw je heupen omhoog en knijp je billen stevig aan. Let er op dat je niet je onderrug gebruikt, maar maak de beweging vanuit je heupen.
 • Crab walk – 10 seconden vooruit en 10 seconden achteruit
  Begin in een ‘krabpositie’: zet je handen (je vingers wijzen naar achteren) en voeten plat op de grond met je borst naar boven, je knieën gebogen, je armen recht onder je schouders en je heupen een centimeter van de grond. Kruip naar voren door eerst je rechterarm en je linkerbeen naar voren te zetten en herhaal dit daarna met je linkerarm en je rechterbeen. Vervolgens ‘kruip’ je op dezelfde manier weer terug.
  Herhaal de oefeningen 3 maal zonder pauze te nemen.

Circuit 2

 • Reverse lunge – 8 herhalingen per been
  Zet een grote stap met je linkerbeen naar achteren, breng je knie in een hoek van 90 graden naar beneden en ga daarna weer rechtop staan. Na 8 herhalingen doe je hetzelfde met je rechterbeen.
 • Spiderman push-up – 10 herhalingen
  Op het moment dat je in een push-up naar beneden zakt, breng je je linkerknie naar je linkerelleboog en druk je weer ophoog. Daarna doe je ditzelfde maar dan met je rechterknie naar je rechterelleboog. Herhaal dit totaal 10 keer.
 • Wall slides – 10 herhalingen
  Ga tegen de muur staan met je hoofd, schouders en billen goed tegen de muur. Schuif je armen, die je goed tegen de muur aan blijft drukken, tot boven je hoofd en breng ze langzaam weer naar beneden. Let er op dat je je billen goed aanknijpt en je met je onderrug tegen de muur aan blijft staan.
  Herhaal de oefeningen 3 maal zonder pauze te nemen.

Zo simpel is het!

workout voor thuis stretchen

Voor en na je workout is stretchen heel belangrijk omdat je hiermee blessureleed voorkomt.

Workout voor thuis, doe jij dat wel eens?

Zelf vind ik het af en toe heerlijk om me thuis lekker in het zweet te werken en jij, doe jij dat ook wel eens?

liefs llianne

Wil je zo effectief mogelijk trainen? Skip deze 5 dingen!

Bron: Under Armer

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

2 Comments

After birthday workout | llianne.com - all about a healthy lifestyle 29 januari 2018 at 18:16

[…] 2 x 7 minuten workout voor thuis […]

Reply
Clinton 29 maart 2019 at 06:41

Good content, thanks for sharing these blogs.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.