Zwart in je interieur

19 juni 2019
zwart in je interieur

Zwart is niet de meest voor de hand liggende kleur om sfeer in je interieur aan te brengen. Of niet soms? Zelf dacht ik dat zwart mijn interieur heel donker, neigend tot depri, zou maken. Was I wrong! Met de kleur zwart creëer je juist een super charmant, elegant en stoer interieur!

Wit, wit en nog meer wit

De hoofdkleur in mijn vorige huis was wit, wit en nog eens wit. Dit gecombineerd met natuurlijke materialen en een paar groene planten; über minimalistisch was de beste omschrijving van mijn interieur. Dankzij mijn zus is dit toch een tikkie veranderd. Zoals je weet heb ik een paar maanden bij haar gewoond, en om haar huis ook een beetje mijn huis te maken hebben we onze woonstijlen gecombineerd. Tijdens het mixen en matchen van onze spullen is mijn liefde voor zwart ontstaan. Haar zwarte accessoires combineerden verrassend leuk met mijn minimalistische witte spullen. We hebben er een touch of roze aan toegevoegd en BAM mijn liefde voor de kleur zwart was een feit.

Zwart in je interieur

In mijn nieuwe huis kon ik het natuurlijk niet laten om mijn liefde voor zwart te koesteren en daarom heb ik wat zwarte items aan mijn interieur toegevoegd. Wat voor zwarte accessoires dat precies zijn? Misschien iets met poster… Je komt ze straks wel tegen, just wait and see.

Om je een idee te geven hoe je de kleur zwart aan je interieur kunt toevoegen heb ik namelijk een paar voorbeelden voor je verzameld. Laat je heerlijk inspireren!

1. Een lik verf

Foto Pinterest
De planken in de inbouwkasten van mijn nieuwe huis waren al voorzien van een lik zwarte verf. Scheelt mij weer een hoop werk!

Met een lik zwarte verf op de muur, het kozijn en/of de deur voeg je in no time deze trendy kleur toe aan je interieur. Houd er wel rekening mee dat ruimtes er kleiner door lijken. Combineer hetgeen je een lik verf gegeven hebt met een lichte vloer en/of een paar witte, of lichthouten, accessoires en meubels om het luchtig te houden.

2. Kies een statement keuken

Foto Pinterest
Foto Pinterest

BAM! Met een zwarte keuken toon je dat je lef hebt! Houd de ruimte verder vrij basic qua inrichting en kleuren om het geheel in balans te houden.

3. Trendy meubels & accessoires

zwart in je interieur bank
Een roze bank gecombineerd met zwarte accessoires = succes gegarandeerd! En ik kan het weten, want dit is mijn nieuwe bank; superblij mee 🙂
Deze zwart-wit posters van de POSTER STORE staan supermooi in mijn nieuwe huis!
Door de zwarte lijst komt de zwart-wit foto nog meer tot zijn recht.

Dit is mijn favoriete manier om de kleur zwart toe te voegen aan mijn interieur. Het is simpel, niet drastisch en budgetproof, daar houd ik van. Oké, als je besluit om voor een zwarte design eettafel of stoel te gaan is het een iets grotere aanslag op je budget. But that’s up to you. Zo heb ik een paar kussens met een zwarte print gekocht bij mijn nieuwe roze hoekbank. En de nieuwe zwarte items waar ik nu het meest happy mee ben? De zwart-wit posters van de POSTER STORE. Zonder lijst zijn ze al prachtig, maar om ze echt het WAUW-gevoel te geven heb ik er zwarte lijsten omheen gedaan. En inderdaad: het WAUW-effect is een feit!

Deze poster hangt in mijn keuken. Ja zelfs in de keuken heb ik a touch of zwart toegevoegd.
Zwart gecombineerd met roze, wit en groen; love it!

Heb ik je kunnen overhalen om de a touch of zwart toe te voegen aan je interieur? Of ben je net als ik al ‘zwart-in-je-interieur-fan, dat kan natuurlijk ook. Laat het me weten in een reactie hieronder. Leuk!

liefs llianne

Hoe mijn zus en ik onze verschillende woonstijlen gecombineerd hebben? Zo mix & match je verschillende woonstijlen.

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.