Zwem je fit

23 mei 2018
zwem je fit

Geniet jij op vakantie ook altijd van de zon en het ontspannen dobberen en zwemmen in het zwembad? Zwemmen is niet alleen leuk om te doen; het is ook ontzettend goed voor je body en mind. Haal je badpak, bikini of zwembroek tevoorschijn, op naar het zwembad en zwem je fit en strak.

Een echte waterrad

Volgens mij hebben we allemaal wel een herinnering (positief of negatief) aan alle uren die je vroeger in het zwembad doorgebracht heb om je A en B diploma te halen. Ik herinner het me nog heel goed en vooral de dingen die ik niet zo leuk vond.

Ik was ontzettend bang voor badmeester Molenkam en al die momenten dat ik bibberde van de kou vergeet ik never nooit niet.

Toen ik eenmaal alle diploma’s op zak had begon ik het zwemmen pas echt leuk te vinden en werd ik een echte waterrad.
zwem je fit lianne

Happy mini me

Tip van mijn coach: zwem je fit en strak

Mijn coach Anne (Fannetiek) stelde me laatst voor om naast mijn krachttrainingen ook een half uurtje per week te gaan zwemmen. Huh zwemmen, hoe zo dan? Toen ik terugdacht aan hoe ontzettend happy ik altijd van zwemmen werd, dacht ik let’s go for it. Zo gezegd, zo gedaan en diezelfde week dook in het zwembad in. Nu ik alle voordelen van zwemmen weet, ben ik om en is zwemmen een nieuw vast item in mijn sportroutine.

12 x voordelen van zwemmen

 1. Je traint je hele lichaam omdat je bijna alle spieren in je lichaam gebruikt
 2. Goed voor je conditie
 3. Vergroot je botdichtheid
 4. Verbrand zo’n 350 calorieën per half uur (handig om te weten als je iets wilt afvallen)
 5. Heerlijk ontspannend
 6. Verlaagt je bloeddruk
 7. Verlaagt je cholesterol
 8. Vergroot je longinhoud
 9. Je slaapt beter
 10. Voorkomt en verhelpt gewrichtsklachten
 11. Weinig belasting van je spieren (het is de sport met de minste blessureklachten)
 12. En last but not least: je gaat er niet van zweten!

Shop tips

zwem je fit bikini
Tropical Ibiza bikini | 39,95

zwem je fit duikbrilSpeedo zwembril | 19,00

zwem je fit badslippers
Best wel ‘fout’ en daarom juist zo leuk
Adidas badslippers | 29,95

Zwem je mee?

Sluit jij je net als ik aan bij ‘team zwem je fit’ of houd jij het liever bij een andere sport? Laat je het me weten in een reactie hieronder en wie weet breng je me op een sportief idee.

Liefs Lianne

Vind je wandelen suf, saai en alleen voor oudere mensen? Ho stop: Wandel je fit en slank. Doe je mee?

Dit vind je vast ook interessant, toch?!

1 Comment

Stairclimber: billen en benen workout | llianne.com - all about a healthy life 1 december 2017 at 09:50

[…] je dat zwemmen ook een hele effectieve workout is en ontzettend goed voor zowel je body en […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.